Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Want to just shoot the breeze? Forum 42 is the place!

Moderator: Moderators

User avatar
bacteria
Portablizer Extraordinaire
Posts: 3984
Joined: Fri Apr 20, 2007 12:14 am
Location: Hampshire, UK
Contact:

Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by bacteria » Tue Aug 04, 2009 7:55 am

As some of you know, one of my favourite games of all time is Quake 3 Arena.

You can play it for free now, via your internet browser. Internet play for free, no catches, no server charges.

I just played over an hour (including setting up), hands shaking a little, its a real adrenalin rush! My first time playing people on the net, it was fun - did ok, came 3rd out of about 8.

So, log onto http://www.quakelive.com" onclick="window.open(this.href);return false; and get fraggin!

Image

I like "free for all" mode, but there are others too.

We can also set it up so we can play against each other by searching user name. My name on Quake 3 is "BacteriaModder"; we could all set up accounts and have a frag fest! you get the chance to whoop ma butt and I get to whoop yours! :wink:

Here's me so far:

Image

If you join up, please post your Quake name in this thread and we can kill each other brutally and mercilessly! :wink:
Image

User avatar
metalcookie
Posts: 393
Joined: Sat Mar 21, 2009 12:29 pm
Location: Walter Sullivan's apartment

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by metalcookie » Tue Aug 04, 2009 3:12 pm

i just signed up. my game name is elfen_lied

it's the same on subagames crossfire
Citizen Kane

User avatar
snowpenguin
Posts: 1306
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:10 pm

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by snowpenguin » Tue Aug 04, 2009 4:40 pm

I just signed up as snowpenguin. Never played Quake before...
Image

User avatar
bacteria
Portablizer Extraordinaire
Posts: 3984
Joined: Fri Apr 20, 2007 12:14 am
Location: Hampshire, UK
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by bacteria » Wed Aug 05, 2009 2:32 am

Great, when I am logged on ModRetro, and you are free too, shoot me a PM on ModRetro with your handle name - assuming we have an hour to kill, let's frag! :twisted:
Image

User avatar
HotDog-Cart
Portablizer
Posts: 3804
Joined: Sat Jul 16, 2005 12:07 pm
PSN Username: Lythinca
Steam ID: scythe_king
Location: Your IP Address, Connecting...
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by HotDog-Cart » Wed Aug 05, 2009 10:45 am

Yea... Been playing this for a long timmeee. (Part of closed beta.)
Image

User avatar
AfroLH
Posts: 725
Joined: Mon Jan 12, 2009 6:31 pm
Location: Down da Baya
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by AfroLH » Wed Aug 05, 2009 10:47 am

:cry: No Mac Support

User avatar
snowpenguin
Posts: 1306
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:10 pm

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by snowpenguin » Wed Aug 05, 2009 2:08 pm

My coumputer turns out just isn't fast enough... Daaaaaaarn.
Image

User avatar
bacteria
Portablizer Extraordinaire
Posts: 3984
Joined: Fri Apr 20, 2007 12:14 am
Location: Hampshire, UK
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by bacteria » Wed Aug 05, 2009 2:13 pm

Interesting, I have a cheap PC bought a few months ago, dual AMD processor, 2.7Ghz, cheap 2Gb RAM (total cost £159), old Nvidia 6600GT card, 2Mb internet - works fine!
Image

User avatar
snowpenguin
Posts: 1306
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:10 pm

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by snowpenguin » Wed Aug 05, 2009 2:21 pm

Yeah see my computer is an old Compaq presario 3.06 GHZ celeron that doesn't live up to 2.5 GHZ... ATI Radeon express 200. Not a gaming PC, no way.
Image

User avatar
palmertech
Senior Member
Posts: 3225
Joined: Sat Feb 02, 2008 1:40 am
Location: California, land of the homeless and hippies
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by palmertech » Wed Aug 05, 2009 3:51 pm

bacteria wrote:Interesting, I have a cheap PC bought a few months ago, dual AMD processor, 2.7Ghz, cheap 2Gb RAM (total cost £159), old Nvidia 6600GT card, 2Mb internet - works fine!
The problem is, most laptops do not have a dedicated graphics card, and use integrated. :( I am shopping for a new computer now as I sell off most of my fleet, but I cannot play at the moment, I am also stuck with a 2.4ghz Celeron Mobile. :wtf:
Image

Excellent

User avatar
ghosstt
Senior Member
Posts: 1551
Joined: Mon Feb 26, 2007 4:14 pm

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by ghosstt » Wed Aug 05, 2009 4:30 pm

bacteria wrote:Interesting, I have a cheap PC bought a few months ago, dual AMD processor, 2.7Ghz, cheap 2Gb RAM (total cost £159), old Nvidia 6600GT card, 2Mb internet - works fine!
That's not a cheap PC. :? Maybe the price, but not the specs. I'm running a P4 with 512mb of RAM, and INTELgrated graphics chipset. :facepalm:

Computer Fail

But it played that when I tried it a while ago.

User avatar
Negative_Creep
Posts: 1093
Joined: Mon Dec 31, 2007 3:04 pm
Location: New Crack City
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by Negative_Creep » Wed Aug 05, 2009 5:55 pm

Ahh Quake 3 Arena, been playing this for well over 5 years now.

I don't get on QuakeLive often, in fact I forgot my user name, haha

User avatar
Twilight Wolf
Posts: 848
Joined: Wed Jan 14, 2009 10:46 pm
PSN Username: MySegaSaturn
Location: Reno
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by Twilight Wolf » Wed Aug 05, 2009 7:22 pm

I've got a 1.73GHz Intel Centrino Duo (which is dual-core) and the horrifyingly awful GMA 950, but I can pull ~60 FPS with most of the settings on high, 1024x768. I don't know why some of your computers can't run it...
Last edited by Twilight Wolf on Wed Aug 05, 2009 7:24 pm, edited 1 time in total.
Image
Tchay wrote:
samjc3 wrote:Fire. Youve probably heard of it?
No he's from Canada.

User avatar
snowpenguin
Posts: 1306
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:10 pm

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by snowpenguin » Wed Aug 05, 2009 7:24 pm

I got it running now. A tad slow, and I suck, but it runs OK now. Too much fun. Except now the link doesn't work.
Image

User avatar
limpport
Senior Member
Posts: 1873
Joined: Sun Jan 29, 2006 12:32 pm
Location: (the only person here from) Vermont
Contact:

Re: Play Quake 3 Arena for free - frag or be fragged!

Post by limpport » Sat Aug 08, 2009 9:59 pm

My old physics teacher put Quake 3 onto the school's server, so we could play it any time from any computer in the school. We would take our physics exams early, so we could play during the exam time!

Post Reply