Breakthrough in gamecube portablizing

Includes PS2, Xbox 1, GameCube (but not the Phantom Game Console)

Moderator: Moderators

Electric Rain
Senior Member
Posts: 1911
Joined: Tue Mar 29, 2005 12:39 pm
PSN Username: Denki_no_Ame
Location: What's it to you? Stalker...
Contact:

Post by Electric Rain » Sat Dec 06, 2008 5:11 am

Kyo wrote:
Electric Rain wrote:
Kyo wrote:Come on, what kind of forum do you think this is? We want the hacker way of doing it damn it!
Real hackers don't have any money, which means they don't have oscilloscopes, which means they can't USE oscilloscopes. :lol:
Actually, a friend of my father works at the DESY, which is why I was able to get this professional dual channel oscilloscope for only 10€

Ohhhh yeahhhhhhh
Image I want to be mad at you right now... but I'm listening to Caramelldansen, so I just can't pull the anger out of myself. :lol:
Image

User avatar
Animedude101
Posts: 47
Joined: Wed Jul 16, 2008 1:28 pm

Post by Animedude101 » Sat Dec 06, 2008 5:29 am

wait n00b question...

so does the gamecube still need to have 3.3 amps if powered of 5volts?

User avatar
Kyo
Senior Member
Posts: 2470
Joined: Tue Jan 02, 2007 11:59 am
Location: Germany
Contact:

Post by Kyo » Sat Dec 06, 2008 6:35 am

I haven't tried it, but I assume the 3.3 V (volt, not ampere!) line won't run on 5V

anybody got a spare gamecube to try?
Last edited by Kyo on Sat Dec 06, 2008 7:12 am, edited 1 time in total.

User avatar
Animedude101
Posts: 47
Joined: Wed Jul 16, 2008 1:28 pm

Post by Animedude101 » Sat Dec 06, 2008 6:37 am

oh my bad i thought amps
i tried powering my gamecube with a 9volt battery but the only thing that turned on was the fan and power led but no picture on the tv

User avatar
ShockSlayer
Niblet 64
Posts: 5059
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:47 pm
Location: In my inbox.

Post by ShockSlayer » Sat Dec 06, 2008 1:08 pm

Electric Rain wrote:
Kyo wrote:
Electric Rain wrote:
Kyo wrote:Come on, what kind of forum do you think this is? We want the hacker way of doing it damn it!
Real hackers don't have any money, which means they don't have oscilloscopes, which means they can't USE oscilloscopes. :lol:
Actually, a friend of my father works at the DESY, which is why I was able to get this professional dual channel oscilloscope for only 10€

Ohhhh yeahhhhhhh
Image I want to be mad at you right now... but I'm listening to Caramelldansen, so I just can't pull the anger out of myself. :lol:
*switches music to nightwish*

How about NOW? :lol:

Compressing video for the 3rd attempt to upload.

SS
http://twitter.com/ShockSlayer" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ShockSlayer
Niblet 64
Posts: 5059
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:47 pm
Location: In my inbox.

Post by ShockSlayer » Sat Dec 06, 2008 3:04 pm

Failed attempt at a wide screen video!

No, thats not my real voice, I made it deeper. Electric Rain is the only one who will get the joke.

Oh, and can you guys post comments? I bet my friend I could get more channel views and comments than him! :P

SS
http://twitter.com/ShockSlayer" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Kyo
Senior Member
Posts: 2470
Joined: Tue Jan 02, 2007 11:59 am
Location: Germany
Contact:

Post by Kyo » Sat Dec 06, 2008 3:39 pm

So you're telling us that there is no disc because there is no disc?

I have been living a lie

User avatar
vskid
Senior Member
Posts: 6314
Joined: Fri Mar 25, 2005 8:25 am
Steam ID: vskid3
Contact:

Post by vskid » Sat Dec 06, 2008 4:12 pm

So can the power regulation board take 7v (for example), and still spit out 1.9v, 3.3v, and 5v? I can't find anything confirming or denying that.
Image

User avatar
ShockSlayer
Niblet 64
Posts: 5059
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:47 pm
Location: In my inbox.

Post by ShockSlayer » Sat Dec 06, 2008 4:27 pm

vskid wrote:So can the power regulation board take 7v (for example), and still spit out 1.9v, 3.3v, and 5v? I can't find anything confirming or denying that.
No, just the 12v line on the GC board.

The regulator board itself does not take anything lower than 10v. You still need to step down 5v, 3.43v, and 1.9v.

SS

EDIT: Are you being skeptical or something? It sounds like you don't believe me. :? I have a video, if that makes anything better.
http://twitter.com/ShockSlayer" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Skyone
Moderator
Posts: 6390
Joined: Tue Nov 29, 2005 8:35 pm
Location: it is a mystery
Contact:

Post by Skyone » Sat Dec 06, 2008 4:34 pm

I suppose this could have been assumed, as the GCN power supply would put out 12v, as it would be more efficient to step down from 12VDC than 120VAC. Maybe Nintendo was worried that the regulators would not be able to handle the extra 20-40mA of power. :P

User avatar
bacteria
Portablizer Extraordinaire
Posts: 3984
Joined: Fri Apr 20, 2007 12:14 am
Location: Hampshire, UK
Contact:

Post by bacteria » Sat Dec 06, 2008 4:38 pm

System should look good when done; try to keep it thinner if you can! :D
Image

User avatar
ShockSlayer
Niblet 64
Posts: 5059
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:47 pm
Location: In my inbox.

Post by ShockSlayer » Sat Dec 06, 2008 4:52 pm

bacteria wrote:System should look good when done; try to keep it thinner if you can! :D
This is not a build topic! *kicks* Look down a few threads!

Link for future generations

SS
http://twitter.com/ShockSlayer" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
DK
Posts: 1107
Joined: Fri Jun 30, 2006 4:00 am
Location: None of your business pedo nerds

Post by DK » Sat Dec 06, 2008 6:44 pm

Is it qorrying that my voice sounds like that normally? :?

Might have to root out my old Gamecube and have a go with that. How can you tell which revision motherboard to use?
Image

Electric Rain
Senior Member
Posts: 1911
Joined: Tue Mar 29, 2005 12:39 pm
PSN Username: Denki_no_Ame
Location: What's it to you? Stalker...
Contact:

Post by Electric Rain » Sat Dec 06, 2008 6:58 pm

Hey... you have a really deep voice... :lol:

Nice work. I can't believe you stumbled upon something like this. Image
Image

User avatar
ShockSlayer
Niblet 64
Posts: 5059
Joined: Thu Jun 29, 2006 12:47 pm
Location: In my inbox.

Post by ShockSlayer » Sat Dec 06, 2008 7:57 pm

DK wrote:Is it qorrying that my voice sounds like that normally? :?

Might have to root out my old Gamecube and have a go with that. How can you tell which revision motherboard to use?
Look at the back, and then in the vents: If you see empty space, you are outta luck, if you see sheilding, you should be fine.

Also, I think the only one w/o it are the GC's w/o the Digital av port and are platinum.

SS
http://twitter.com/ShockSlayer" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply