NES to video out problems

Includes Atari 2600, Nintendo 8-bit, Sega Master System, MSX and more!

Moderator: Moderators

Post Reply
Blacksheep32
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2011 7:10 pm

NES to video out problems

Post by Blacksheep32 » Sun Mar 17, 2013 9:51 pm

Hi all,

I modded my board by instructions in Ben's book, but can't seem to get past a solid brown screen to load. I'm posting an image of my board.
Image

Blacksheep32
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2011 7:10 pm

Re: NES to video out problems

Post by Blacksheep32 » Wed Mar 20, 2013 7:14 pm

Is my board an epic fail- did I not post enough info? Is anybody out there?

User avatar
Metallica Man X
Portablizer Extraordinaire
Posts: 1437
Joined: Fri Apr 22, 2005 1:14 pm
Location: A very anti-metal place...WI...
Contact:

Re: NES to video out problems

Post by Metallica Man X » Thu Mar 21, 2013 4:21 pm

Yeah, sorry, the board's pretty dead :(

But as far as I can tell, it looks like everything is hooked up right...only thing I can think of is either you're getting a bad connection with the cart, or the vid amp transistor isn't working right.
Image
The answer to 1984 is 1776!
"One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors." - Plato

Blacksheep32
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2011 7:10 pm

Re: NES to video out problems

Post by Blacksheep32 » Thu Mar 21, 2013 8:52 pm

Thanks MMX, I'll try a different cart and maybe a different amp. I'm running a wallwart with 12v 500mA to the 7805, any chance for a problem there?

ProgMetalMan
Posts: 257
Joined: Sat Feb 05, 2011 8:18 pm

Re: NES to video out problems

Post by ProgMetalMan » Sun Mar 24, 2013 4:42 pm

Sounds like a bad cart connection. Try cleaning the cart and trying another (clean) one. What cart slot are you using?
ShockSlayer wrote:Proggy's right.
ttsgeb wrote:mfw prog was not only right, but 100% so.

Post Reply