I'm working on a new SUPER VIDEO MOD for the 2600

Hey, making some projects from my book? Got a question about something? Wanna share what you've done? Here's the place - go for it!

Moderator: Moderators

User avatar
benheck
Site Admin
Posts: 1880
Joined: Wed Dec 31, 1969 6:00 pm
Location: Wisconsin - Land of Beer and Cheese and Beer
Contact:

I'm working on a new SUPER VIDEO MOD for the 2600

Post by benheck » Tue Mar 15, 2005 11:32 am

which I should have nailed down by the end of the day. I'm testing it out for use with the Phoenix but if it works I'll post the "how-tos" on the book's site and here for general public use.

Maybe the signal will be boosted enough to work with a PSone screen! I shall check that as well!

Stay tuned!

User avatar
HK-47
Moderator
Posts: 3598
Joined: Thu Jul 15, 2004 2:17 pm
Location: /dev/moderator/
Contact:

Post by HK-47 » Tue Mar 15, 2005 3:40 pm

Nice! :D Cant wait! :D

User avatar
HK-47
Moderator
Posts: 3598
Joined: Thu Jul 15, 2004 2:17 pm
Location: /dev/moderator/
Contact:

Post by HK-47 » Tue Mar 15, 2005 3:53 pm

Heres the link: http://benheck.com/book/support/Atari2600VidMod.htm
Hope it works on psone screens!

User avatar
satan165
Posts: 40
Joined: Thu Mar 10, 2005 3:25 pm
Location: tha RG, that 708
Contact:

Post by satan165 » Tue Mar 15, 2005 4:20 pm

please....this must be a dream.... A NIGHT MARE....please...let me wake up

http://benheck.com/ipw-web/bulletin/bb/ ... php?t=2382

so lets just lay this out

1)less in 12 hours ago i decide to convert my 2600 to composite
2) THE NEXT $#$#@$@#$ DAY BEN CREATES A NEW AND IMPROVED TECHNIQUE OF DOING SO?!?!?!?!?

ok just wanted to make sure we are all on the same page here

ARGHH!!!!!
Image

User avatar
HK-47
Moderator
Posts: 3598
Joined: Thu Jul 15, 2004 2:17 pm
Location: /dev/moderator/
Contact:

Post by HK-47 » Tue Mar 15, 2005 4:22 pm

:P Yeah, that sucks dosnt it? :P
Well, guess im off to digikey...

User avatar
benheck
Site Admin
Posts: 1880
Joined: Wed Dec 31, 1969 6:00 pm
Location: Wisconsin - Land of Beer and Cheese and Beer
Contact:

Post by benheck » Tue Mar 15, 2005 5:57 pm

UPDATE: I have accomplished getting an Atari mod signal working on a PSone screen! I am checking the correct resistance settings now... (slightly different than the TV one) Shouldn't take more then 30 minutes...

The info will be amended to the mod page and an official annoucement put in Forum 42 and the other boards.

I have to admit, I'm pretty proud of myself for this...

User avatar
Nes Man
Posts: 485
Joined: Sun Sep 05, 2004 7:55 pm
Contact:

Post by Nes Man » Tue Mar 15, 2005 6:41 pm

Good Job! This really is a milestone for the Atari! :D
Dude, it's Duck Hunt.

User avatar
gannon
Moderator
Posts: 6974
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:48 pm
Location: Near that one big lake
Contact:

Post by gannon » Tue Mar 15, 2005 7:44 pm

now if only you did this mod before making the book :)
Oh well, there's always chance for a sequel ;)

User avatar
HK-47
Moderator
Posts: 3598
Joined: Thu Jul 15, 2004 2:17 pm
Location: /dev/moderator/
Contact:

Post by HK-47 » Tue Mar 15, 2005 8:30 pm

benheckc wrote:UPDATE: I have accomplished getting an Atari mod signal working on a PSone screen! I am checking the correct resistance settings now... (slightly different than the TV one) Shouldn't take more then 30 minutes...

The info will be amended to the mod page and an official annoucement put in Forum 42 and the other boards.

I have to admit, I'm pretty proud of myself for this...
Thats awesome! :shock: Get those figures checked out, my vcsp gonna have a psone screen! (As soon as the psarts are in from digikey!) This rocks!

User avatar
satan165
Posts: 40
Joined: Thu Mar 10, 2005 3:25 pm
Location: tha RG, that 708
Contact:

Post by satan165 » Tue Mar 15, 2005 9:27 pm

so is this basically only useful if you wanted to use the ps screen?
is there any advantage to do it anyways if you know (or want) your using a regular casio screen? ive already got my casio screen on order

and isnt the ps screen larger anyways? so youd have to build a custom enclosure if you were using it for a VCSp, right? (none of bens kits would fit it, they assume you are using the casio or comprable screen?)
Image

User avatar
this-is-me
Posts: 93
Joined: Fri Mar 11, 2005 10:44 am
Location: Sitting here watching the shootout between Unidentified Assilant and Electric Rain on my TV

Post by this-is-me » Tue Mar 15, 2005 11:02 pm

This is useful if you want to be able to use certain video devices with certain "gain" requirements for the input channel. The PSOne screen and Sony Wega TV's have these requirements. Basically without this mod, the video just doesn't show up on these devices.
Who else would I be?

User avatar
benheck
Site Admin
Posts: 1880
Joined: Wed Dec 31, 1969 6:00 pm
Location: Wisconsin - Land of Beer and Cheese and Beer
Contact:

Post by benheck » Tue Mar 15, 2005 11:45 pm

Well, it's a cleaner signal regardless. But what are these gain requirements?

User avatar
Sparkfist
Forum Administrator
Posts: 6754
Joined: Tue Apr 20, 2004 7:12 am
Location: Michigan
Contact:

Post by Sparkfist » Wed Mar 16, 2005 3:43 am

Maybe he means signal gain. After all the reason the PSone never worked with the old video mod was that it was a weaker signal.
vskid wrote:Nerd = likes school, does all their homework, dies if they don't get 100% on every assignment
Geek = likes technology, dies if the power goes out and his UPS dies too

I am a geek.

User avatar
G-force
Moderator
Posts: 3609
Joined: Mon Apr 19, 2004 1:43 pm
Location: Sweet home Indiana
Contact:

Post by G-force » Wed Mar 16, 2005 7:58 am

Awesomely cool! :D
I foresee an atari portable with a PSone screen in the future :shock: ....

User avatar
this-is-me
Posts: 93
Joined: Fri Mar 11, 2005 10:44 am
Location: Sitting here watching the shootout between Unidentified Assilant and Electric Rain on my TV

Post by this-is-me » Wed Mar 16, 2005 8:41 am

Yea, what he said. I meant that the signal coming from the atari was very weak and was not enough to be recognised on some of these devices.
Who else would I be?

Post Reply